Meest gestelde vragen

Hieronder treft u een greep van de meest gestelde vragen:

  1. Mag je de openbare weg filmen met een vaste camera?
  2. Draadloos? Of toch liever een bekabeld camera-systeem?

 

Mag je de openbare weg filmen met een vaste camera?
Menig buurman blijkt camera’s op te hangen om de auto te filmen of het gemeenschappelijke achterpad te bewaken. Of om de buren te pesten.
Bij cameratoezicht spelen er twee wetten. Allereerst heb je het wetboek van strafrecht: het filmen met een aangebrachte camera is strafbaar tenzij dit duidelijk is aangekondigd (art. 441b Strafrecht). Dat wetsartikel geldt overal in de openbare ruimte, dus net zo goed voor een particulier die de stoep voor zijn deur filmt net zo goed als voor de exploitant van een bedrijventerrein die zo dertig panden en een parkeerterrein wil bewaken.
De eerste stap is dus zorgen dat je camera óf duidelijk zichtbaar is opgehangen, óf dat er een duidelijk bordje hangt (leesbaar voordat je in beeld bent) zodat mensen weten waar ze aan toe zijn. Beiden zullen niet meevallen als je de openbare weg gaat filmen, maar in theorie is hieraan te voldoen.


Draadloos? Of toch liever een bekabeld camera-systeem?
Bij een draadloos systeem word het signaal tussen de bewakingscamera en recorder door de lucht verzonden. Dit gaat via een zogenoemde frequentie. Het word steeds drukker in de lucht en veel andere apparaten maken ook gebruik van dezelfde frequentie. Denk hierbij maar eens aan de smartphones, printers, tablets, laptops, smartwatches en nog veel meer apparaten. Door de drukte zakt het bereik van de draadloze bewakingscamera’s waardoor de beelden onscherp worden en de kans op storingen toenemen.

Een ander feit probleem waar men vaak tegenaan loopt is de constructie van het pand waar de bewakingscamera’s moeten komen. Zoals een ieder weet, heb je in de ene ruimte ene perfect WiFi bereik terwijl je in een andere ruimte nauwelijks op het internet kan. Zo werkt het ook met draadloze bewakingscamera’s. De afstand, constructie, bouwmaterialen en apparatuur in huis spelen een grote rol en zorgen vaak dat de beelden niet het verwachte resultaat zijn.

Kortom: Wij adviseren een bekabeld camera-systeem!


Aan deze pagina wordt nog steeds gewerkt.. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan rechtstreeks contact met ons op via 0412-795222 of via ons contact-formulier.